Verslag excursie naar Renswoude en Remmerstein - 5 juni 2016

Op de zonovergoten 5e juni, met temperaturen boven de 30 graden, brachten we eerst een bezoek aan Kasteel Renswoude, (‘Renswou’ voor de kenners). Na koffie gedronken te hebben in de koele keukens in de kelder van het kasteel, kregen we een mooie rondleiding door het kasteel, door de heer Met, één van de bestuursleden van de familiestichting Taets van Amerongen, de eigenaar. Ook de tuin was schitterend, met doorkijkjes en waterpartijen. In het begin van de 19e eeuw werd de tuin veranderd in een tuin in typische Engelse landschapsstijl, aangelegd door J.D. Zocher.
Daarna vertrokken we met de bus naar Rhenen, waar we lunchten op het terras van Restaurant Moeke, schitterend gelegen aan de Neder-Rijn.
Vandaar ging de tocht naar het nabijgelegen Remmerstein, een voormalig kasteel en landgoed. Het huidige huis vertoont sterke stijlinvloeden van Engelse landhuizen. We werden rondgeleid door de huidige eigenaren en bewoners, de familie Evelein, waar een nieuw generatie recent is aangetreden. Het was een verrassend huis met een heel persoonlijk cachet. Ook de rondleiding door de tuin, aangelegd door de bekende tuinarchitect D.F. Tersteeg was zeer bijzonder, niet in de laatste plaats door de unieke ligging. Gelukkig kende de tuin ook schaduwrijke plekjes en werden we door de familie verrast op allerlei frisse drankjes.
Rond half zes werd de bus weer opgezocht en werden we teruggebracht naar de parkeerplaats van Renswoude. Het was een indrukwekkende dag van twee heel verschillende buitenplaatsen.

Achterzijde Kasteel Renswoude

Achterzijde huis Remmerstein in Rhenen.

Word ook vriend!

Unieke excursies

Tijdschrift Het Buiten (3x p/j)
Zie http://www.het-buiten.nl/

Behoud de buitenplaatsen

Deelt u onze liefde voor de schitterende buitenplaatsen en kastelen in Nederland?

word vriend

Privacybeleid