Excursie op 14 mei 2017 naar Huize Djoerang en de Heerlijkheid Mariënwaerdt

Op deze eerste excursie dag van 2017 werden Huize Djoerang bij Zoelen en de Heerlijkheid Mariënwaerdt bij Beesd bezocht. Voor een beschrijving van deze buitenplaatsen wordt verwezen naar het excursieprogramma 2017 op deze site.

De excursie begon met het verzamelen op het terrein van Mariƫnwaerdt. Van daaruit werd per bus gereden naar Djoerang, waar wij werden ontvangen door de familie van Everdingen.

De bezichtiging van huis en tuin werd voorafgegaan door een boeiende voordracht door de Heer van Everdingen over de geschiedenis van Djoerang.

Namens de Vrienden Particuliere Historische Buitenplaatsen werd aan hen een bijdrage aangeboden voor het vervangen van een gesneuvelde omvangrijke boom op het terrein van het huis.

Na het bezoek aan Djoerang bracht de bus ons via een prachtig weggetje via Buren terug naar Mariënwaerdt. Daar stond een lunch voor ons klaar in de Jachtkamer.

Na de lunch volgde de ontvangst door de familie Van Verschuer. De Heer Van Verschuer schetste de geschiedenis en de exploitatie van deze Heerlijkheid. Vervolgens werd in drie groepen het huis, dat in verband met verbouwing beperkt toegankelijk was, en de tuin bezichtigd. Namens de Vrienden werd aan de familie Van Verschuer een bijdrage aangeboden een keuken in het hoofdhuis.

De excursie werd afgesloten met een thee in de Jachtkamer, waarbij Caroline Mazel en Judith Overbosch onder applaus werden bedankt voor de organisatie van deze dag.

Word ook vriend!

Unieke excursies

Tijdschrift Het Buiten (3x p/j)
Zie http://www.het-buiten.nl/

Behoud de buitenplaatsen

Deelt u onze liefde voor de schitterende buitenplaatsen en kastelen in Nederland?

word vriend

Privacybeleid