’t Rozendael & De Leemcule - 24 april 2016

Excursie naar ’t Rozendael in Heino en De Leemcule in Dalfsen.

Voor wat betreft algemene informatie over deze twee huizen wordt verwezen naar ons excursieprogramma 2016.

De excursie begon met een ontvangst in het koetshuis van ’t Rozendael in Heino, waar wij werden ontvangen door de familie van Ittersum.

Na een boeiende voordracht door de heer Dolph van Ittersum over de geschiedenis van het huis, werd namens de Vrienden Particuliere Historische Buitenplaatsen aan de familie van Ittersum een bijdrage aangeboden voor de door hen gewenste aanplant van leibomen.

Vervolgens werden wij in de gelegenheid gesteld het huis en de tuin te bezichtigen. Het huis ademt een indrukwekkende sfeer van diverse generaties. En in de prachtige tuin stond het voorjaar op springen.

Een bus bracht ons vervolgens naar Herberg De Witte Gans, gelegen aan de weg tussen Heino en Dalfsen. De aldaar gereedstaande voortreffelijke lunch bood tevens gelegenheid voor het verstevigen van de onderlinge contacten.

Het verdere middagprogramma omvatte een bezoek aan De Leemcule in Dalfsen. Het tweede nummer van Arcadië van 2015 ( nr. 15 ) bevat een uitgebreide geschiedenis van dit huis.

Onze gastheer was de heer Ph. de Haseth Möller. Door hem werd ons de geschiedenis van De Leemcule nader toegelicht. Bij de daaropvolgende bezichtiging van het huis toonde hij zich een bevlogen eigenaar met heel veel aandacht voor details. Diezelfde bevlogenheid was te constateren bij de tuinbaas, die ons met heel veel enthousiasme leidde door het om het huis liggend tuinlandschap.

Ter afsluiting werd namens de Vrienden aan de heer de Haseth Möller een bijdrage aangeboden voor de door hem gewenste aanpassing van de brug over de singel naar de moestuin.

Word ook vriend!

Unieke excursies

Tijdschrift Het Buiten (3x p/j)
Zie http://www.het-buiten.nl/

Behoud de buitenplaatsen

Deelt u onze liefde voor de schitterende buitenplaatsen en kastelen in Nederland?

word vriend

Privacybeleid