Excursie 25 april 2015 naar Kasteel Keukenhof en Huize te Manpad

25 April 2015 was de dag van onze eerste excursie van 2015 naar Lisse en Heemstede. Op die dag was er ook het Bloemencorso Bollenstreek. De vele bussen met publiek voor dat corso bij Keukenhof hebben echter onze excursie niet gehinderd.

Er werd verzameld bij Huis te Manpad In Heemstede. Daar zouden we later terugkomen voor een bezichtiging van dat huis; eerst gingen wij van daaruit met een bus naar Kasteel Keukenhof in Lisse. Wij werden daar ontvangen door de Heer J. Hollander, voorzitter van de Stichting Kasteel Keukenhof. Na een inleiding door hem over de geschiedenis van het kasteel en het landgoed werden wij rondgeleid in het prachtige kasteel en door de omliggende tuinen.

Namens de Vrienden werd aan de Stichting een financiële bijdrage aangeboden voor een gewenste restauratie van een antieke set stoelen.

Kasteel de Keukenhof

De bus bracht ons vervolgens terug naar Huis te Manpad, waar wij werden verwelkomd door René Dessing en Wim Dröge.

In een grote ontvangstkamer stond een heerlijke lunch voor ons gereed. Na die lunch hield René Dessing een voordracht over het huis en de voorgeschiedenis.

Huis te Manpad

Het laatste onderdeel van het programma bestond uit de bezichtiging van het huis en het omliggende park met tuinen.

Namens de Vrienden werd aan René Dessing en Wim Dröge een financiële bijdrage aangeboden ten behoeve van de restauratie van het torenuurwerk van dit prachtige Huis.

Word ook vriend!

Unieke excursies

Tijdschrift Het Buiten (3x p/j)
Zie http://www.het-buiten.nl/

Behoud de buitenplaatsen

Deelt u onze liefde voor de schitterende buitenplaatsen en kastelen in Nederland?

word vriend

Privacybeleid