Landgoed Singraven in Denekamp en Zonnebeek in Enschede op 25 juni 2017

Op zondag 25 juni werden twee bezittingen van de Stichting Edwina van Heek bezocht. Deze stichting, opgericht in 1946, heeft als doelstelling om cultureel erfgoed en natuurmonumenten in Oost Nederland te beschermen. In de ochtend bezochten wij het schitterende Singraven. Willem Frederik Jan Laan was de laatste particuliere eigenaar. Hij vergaarde een enorme kunst- en antiekcollectie. Deze complete collectie is nog volledig intact en een interessante rondleiding in Huis en tuin was zeer de moeite waard.

De lunch werd gebruikt in het nabij gelegen restaurant bij de watermolen.

Daarna naar het bijzondere Zonnebeek, begin vorige eeuw gebouwd voor J.B. van Heek en diens Amerikaanse echtgenote Edwina van Heek – Burr Ewing. Dit huis kent vele Amerikaanse invloeden. De voorgevel, bijvoorbeeld lijkt erg op Amerikaanse planterswoningen. Het huis is ook anno nu nog uitstekend bewoonbaar.

Ook hier werden wij deskundig rondgeleid, zowel door huis als door het park. De parkaanleg werd ontworpen door P.H. Wattez en is in landschapsstijl, eveneens naar Amerikaans voorbeeld.

Het was een bijzondere dag, waarin twee zeer verschillende monumenten werden bezocht; perfect geconserveerd door de eerder genoemde stichting.

Word ook vriend!

Unieke excursies

Tijdschrift Het Buiten (3x p/j)
Zie http://www.het-buiten.nl/

Behoud de buitenplaatsen

Deelt u onze liefde voor de schitterende buitenplaatsen en kastelen in Nederland?

word vriend

Privacybeleid