Excursie naar Oostergeest (Voorschoten) en Berbice (Warmond)

Beide buitens liggen in de bebouwde kom, zijn vrij compact en beide hebben het probleem van de oprukkende stad. Oostergeest is reeds 6 generaties in bezit van de familie Leemans, die door de tijd heen hun bezit in goede staat hebben gehouden. Aan alles is te merken, dat Oostergeest een bewoond huis is, waarbij de huidige bewoners met plezier geĆÆnteresseerden ontvangen en graag vertellen over verleden en heden van Oostergeest en wat hun dagelijks bezig houdt om het bezit in stand te houden.

Oostergeest

Berbice is in 2000 in een stichting ondergebracht, die sindsdien bezig is huis en tuin (ontworpen door Zocher) weer in oude glorie te herstellen. Het is een project in uitvoering, waarbij men in het huis originele materialen zoveel mogelijk wil hergebruiken. In welke mate dat kan en verantwoord is, is bij elk onderdeel dat aangepakt wordt een nieuwe discussie. Veel werk wordt door vrijwilligers met veel inzet gedaan. Het verkrijgen van financiƫle steun voor het herstel vraagt veel aandacht van het bestuur en is bepalend voor de realisatie van de plannen.
De overeenkomsten en verschillen tussen Berbice en Oostergeest maakten dit een interessante dag en geholpen door prachtig weer en een goede lunch in het koetshuis van Oostergeest was dit een gedenkwaardige excursie.

Berbice

Word ook vriend!

Unieke excursies

Tijdschrift Het Buiten (3x p/j)
Zie http://www.het-buiten.nl/

Behoud de buitenplaatsen

Deelt u onze liefde voor de schitterende buitenplaatsen en kastelen in Nederland?

word vriend

Privacybeleid